Hersenhelften

Gisteren kwam ik op Facebook een testje tegen wat gaat over hoe jouw hersenen werken. Welke hersenhelft gebruik jij het meest? Nu hoor ik natuurlijk te zeggen dat ik niet van dit soort testjes hou en dat ik niet in hokjes geplaatst wil worden. Allemaal waar natuurlijk, maar feit is dat ik ze toch altijd zit te doen.

Wat voor mij niet verrassend was, was dat het bij mij mooi in evenwicht is. 50% links en 50% rechts. Dat geldt voor veel meer dingen. Als ik bijvoorbeeld een testje doe waarbij ik mijn voorkeursstijl in leidinggeven moet aangeven of een test wat mijn voorkeurs representatiesysteem is (NLP) zit ik ook bijna altijd in het midden. Ik ben gewoon niet erg uitgesproken. Ik kan soms wel eens jaloers worden op mensen die heel erg creatief zijn, dus hun rechterhersenhelft vooral gebruiken. Of mensen die superanalytisch naar dingen kunnen kijken.

In het verleden vond ik het vooral een gebrek aan mezelf, dat ik geen uitgesproken type ben. Tegenwoordig kan ik er ook de voordelen van zien. Ik ben gewoon van alle markten thuis. Meer een generalist dan een specialist. Ik kan dus ook gemakkelijk meeveren en me inleven in verschillende standpunten en visies. En daar uit pikken wat goed voor mij is. Als dat nodig is.

In mijn werk als coach is het vooral een voordeel. Ik kan uit de voeten met de meer analytische mensen maar ook met de creatievelingen. En kan beiden teruggeven wat nodig is voor hun proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *