Zelf in-zicht

Soms raak je jezelf zomaar kwijt. Plotsklaps ontdek je dat wat vroeger voor jou werkte het nu niet meer doet. Je hebt vaker hoofdpijn. Je bent moe. Voelt je gespannen. Slaapt minder goed dan je altijd deed. Krijgt je werk niet af. Hebt af ten toe het gevoel dat je een wandelend hoofd bent. Althans, dat is wat mij overkwam. En wat doe je dan? Je gaat (nog) harder werken. Je gaat (nog) meer sporten. En je neemt een pilletje tegen de hoofdpijn. Om te ontspannen neem je wat vaker een drankje. Of twee. Om uiteindelijk te ontdekken dat daar ook de oplossing niet in zit.

Waar zit de oplossing dan wel in?

Je wilt weer dichter bij jezelf komen. Maar dat is zo’n zweverige term. Mensen die daar mee bezig zijn lopen allemaal op geitenwollen sokken. Tenminste, dat is wat jij denkt dat je omgeving zal denken. Want o ja, dat is ook belangrijk voor je, wat anderen er van vinden. In werkelijkheid denken die anderen dat helemaal niet trouwens. Dat is alleen wat jij denkt dat zij denken.

Ik heb nieuws voor je!

Wat anderen vinden is niet belangrijk.

Wat jij voelt wel! En als jij het gevoel hebt dat je jezelf ergens bent kwijt geraakt, dan wordt het hoog tijd dat je weer contact gaat maken met jezelf. Met je eigen lijf. Met je eigen gedachten (en niet met die van anderen).

Hoe je dat kunt doen?

Bijvoorbeeld door elke dag even een kwartiertje tijd te nemen om deze oefening te doen. Dat is een mooi begin. Een goede vervolgstap is een coachingstraject met mij aan te gaan. Ik leer je weer met beide benen op de grond te staan. En je bovendien leer je jezelf terug te vinden. We doen oefeningen om weer in contact te komen met je lijf. En met wat jíj nu belangrijk vindt in het leven. En hoe je je daarnaar kunt gedragen. Want dat is vaak wat er ontbreekt.

Is dat moeilijk?

Nee. Eigenlijk niet. Maar je moet het wel doen. Elke dag oefenen met nieuw gedrag. En met nieuwe gewoontes. Het lijkt wel topsport! En dat is het ook een beetje. Misschien raak je onderweg dingen kwijt die je eigenlijk liever niet kwijt wou. En waarvan het wel goed is dat je ze loslaat. Bovendien leer je gegarandeerd een hoop nieuwe dingen onderweg.

Durf jij het aan?

Bel me dan op 0651570952

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *